Deprecated: Required parameter $dirname follows optional parameter $breakpoints in /home/hbithuis/domains/hierbenikthuis.nl/public_html/plugins/content/responsive/helper.php on line 178

Deprecated: Required parameter $filename follows optional parameter $breakpoints in /home/hbithuis/domains/hierbenikthuis.nl/public_html/plugins/content/responsive/helper.php on line 178

Deprecated: Required parameter $extension follows optional parameter $breakpoints in /home/hbithuis/domains/hierbenikthuis.nl/public_html/plugins/content/responsive/helper.php on line 178

Deprecated: Required parameter $sizeSplit follows optional parameter $breakpoints in /home/hbithuis/domains/hierbenikthuis.nl/public_html/plugins/content/responsive/helper.php on line 178

Deprecated: Required parameter $dirname follows optional parameter $breakpoints in /home/hbithuis/domains/hierbenikthuis.nl/public_html/plugins/content/responsive/helper.php on line 215

Deprecated: Required parameter $filename follows optional parameter $breakpoints in /home/hbithuis/domains/hierbenikthuis.nl/public_html/plugins/content/responsive/helper.php on line 215

Deprecated: Required parameter $extension follows optional parameter $breakpoints in /home/hbithuis/domains/hierbenikthuis.nl/public_html/plugins/content/responsive/helper.php on line 215

Hier volgt wat informatie over de wandelvakantie die we in 2010 gaan doen op Gomera (Canarische eilanden)

  Gomera is van de Canarische Eilanden het ruige en nog weinig bezochte wandeleiland. De vegetatie is afwisselend en fascinerend, met vochtige nevelwouden aan de noordkant en een woestijnachtige vegetatie aan de droge zuidkant. Het landschap groots, met diepe kloven, imposante basaltpieken en steile kliffen. U maakt over Gomera een prachtige en stevige voettocht en overnacht in vriendelijke hotels en pensionnetjes.

Slechts 30 kilometer van Tenerife verwijderd ligt Gomera, de groene parel van de Canaren. Dit gaafronde eiland rijst als een enorme schelp uit de Atlantische Oceaan. Steile rotskusten omzomen haar vulkanische binnenland. Diep ingesneden kloofdalen, de zogenaamde ’barancos’, maken Gomera ruig en moeilijk toegankelijk. Het toerisme is er dan ook nog kleinschalig. Bijzonder is het eiland door de vreemde en weelderige vegetatie van laurierbomen. Deze honderd jaar oude bomen, met baardmossen overhangen, geven de impressie van een tropisch regenwoud.
Gomera is het wandeleiland van de Canarische Eilanden en er zijn wandelroutes uitgezet over alle delen van het eiland. U maakt een prachtige en stevige voettocht, gedeeltelijk langs de kust, maar ook over de hoogste kratertoppen. U kunt zelf kiezen of u uw bagage wilt laten vervoeren of zelf draagt tijdens de wandelingen.

Van dag-tot-dag

Dag 1
gomera-dag1


Aankomst op Tenerife en vandaar per boot naar Gomera. In de wateren tussen Tenerife en Gomera zwemmen dolfijnen (Gewone Dolfijn en Tuimelaar). Als u geluk hebt kunt u ze vanaf de veerboot zien.

Overnachting in San Sebastian de la Gomera, hotel Corre del Conde

Dag 2
gomera-dag2


U wordt een paar kilometer op weg gebracht en daalt dan af naar het dorpje El Atajo, vandaar loopt u over de flank van de Baranco Agua Jilva naar de smalle bergrug van Cumbres, die u via een autotunnel of via een korte klim over de kam, overbrugt. Dan volgt een steile afdaling naar het kleine stuwmeer van Mulagua en via de vriendelijke huisjes van El Cabo en de kerk S. Domingo de Guzman naar Hermigua. Wandelduur: 5 uur.

Overnachting in Hermigua, hotel Rural Ibo Alfaro

Dag 3
gomera-dag3


Al gauw laat u de huizen, terrassen en tuinen van de Hermigua-vallei achter u en bent u op weg naar het hoge, groene hart van het Nationale Park Garajonay. Dit park bestaat uit dicht nevelwoud, dat een groot deel van de vochtige en vaak in mist gehulde noordzijde van het eiland bedekt. Het pad slingert steil omhoog langs de grillig gevormde stammen van de laurierbomen, boomvarens en baardmossen. U passeert een klein kapelletje, verscholen in het groen, alvorens u het hoogste punt van het eiland bereikt. Met helder weer heeft u van hier uitzicht over het gehele eiland, en soms tot aan de eilanden La Palma en Hierro en de markante strato-vulkaan de Teide op Tenerife. Tot slot een korte afdaling naar Chipude. Wandelduur: 7 uur.

Overnachting in Chipude, hotel Sonia (geen website)

Dag 4
gomera-dag4


Via twee mooie valleitjes, zogenaamde barranco's en het potterbakkersdorp El Cercado bereikt u de mooiste vallei van het eiland, de Barranco de Valle Gran Rey, met zijn vele terrassen en palmen. In Las Hayas kunt u lunchen in een traditioneel specialiteitenrestaurant, alvorens u afdaalt door een uitbundig begroeid landschap van Palmen, Jeneverbessen, Boomhei en Laurier tot u uiteindelijk, na ca. 6 uur lopen, door de lieflijke vallei van Los Loros het dorp Vallehermoso bereikt.

Overnachting in Vallehermoso, hotel Tamahuche

Dag 5
gomera-dag5


Vanuit Vallehermoso maakt u een rondwandeling door een aanmerkelijk droger landschap dan de afgelopen dagen. Een inspannende klim brengt u bij het kapelletje van Sta.Clara, dat op een smalle bergkam is gebouwd. Vanaf de kapel kijkt u 700 m de diepte in. Aan twee kanten ziet u de bergen van Gomera hoog uit zee oprijzen. Naarmate u over deze kam verder naar zee afdaalt, wordt de vegetatie spaarzamer en droger. Via een steil, maar goed begaanbaar pad bereikt u uiteindelijk het klein strandje van Vallehermoso. Helaas kunt u hier vanwege de sterke stromingen niet zwemmen. Over een klein weggetje wandelt u terug naar het dorp. Wandelduur: ca. 5 tot 6 uur.

Overnachting in Vallehermoso (zie dag 4)

Dag 6
gomera-dag6


Via de karakteristieke gestolde kraterpijp El Cano klimt u de vallei van Vallehermoso uit. De wandeling voert u via het dorpje las Rosas naar het Centro de Visitantes, het bezoekerscentrum van het Nationaal Park van Garajonay. Hier wordt allerlei informatie over het eiland overzichtelijk gepresenteerd. Daarna daalt u af in de Baranco sobre Argoto en klimt naar het uitzichtpunt van Chorillo, waar u uitkijkt over de 800m diepe vallei van Hermigua. U wandelt eerst hoog om de vallei heen om vervolgens steil af te dalen naar Hermigua. Als alternatief voor de steile afdaling kunt u ook rustig afdalen naar het leuke dorpje Agulo aan de kust en vandaar met de bus naar Hermigua. Wandelduur: ca. 7 uur.

Overnachting in Hermigua (zie dag 2)

Dag 7
gomera-dag7


Tijdens de afwisselende rondwandeling van 4 uur langs de spectaculaire kust ten oosten van Hermigua bestaat de mogelijkheid om af te dalen naar het strandje La Caleta, met sympathieke strandtent (bar-restaurant in de open lucht, dagelijks vanaf 11u geopend, als het tenminste niet regent). U loopt u voornamelijk door een sterk geërodeerd landschap, spaarzaam begroeid met cactusachtige wolfsmelksoorten, agaves en schijfcactussen. Na de wandeling neemt u de bus naar San Sebastian. Eventueel kunt u uit stappen bij Las Casetas en van hier in 2,5 tot 3 uur naar San Sebastian wandelen. U loopt langs steile bergwanden en door het sterk geërodeerde landschap aan de noordkust van la Gomera, met schitterende vergezichten over zee en op de op Tenerife gelegen vulkaan Pico del Teide. Als u deze 2e wandeling ook wilt maken wordt het een lange, maar erg mooie, laatste dag op Gomera.

Overnachting in San Sebastian de la Gomera (zie dag 1)

Dag 8
gomera-dag8


Na het ontbijt eindigt het arrangement en neemt u de boot naar Tenerife.

Daar gaan we in ons hotel inchecken en zullen we een weekje op Tenerife uitrusten en rondneuzen. Ons hotel daar is Mare Nostrum Resort Mediterranean Palace.

{jcomments on}

No thoughts on “Wandelen op gomera”