Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Een heerlijke groentetaart met kaas, oftewel met courgette en camembert! Misschien niet de eerste combinatie waar aan je denkt maar het is wel heerlijk! Bij het oorspronkelijk recept maak je ook het deeg, heb je hier niet zo veel zin in dan kan je bijvoorbeeld filotdeeg of bladerdeeg gebruiken.

Ingrediënten

deeg

  • 225 g bloem
  • 115 g koude boter, in blokjes
  • 165 ml crème fraîche

Vulling

  • 2-3 courgettes
  • 60 ml olijfolie
  • 3 eieren
  • 180 ml slagroom
  • 60 g achterham
  • 1 camembert (à 225 g)

Bereiding

Meng voor het deeg de bloem met een snufje zout in een kom. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers totdat je de textuur van korrelig meel hebt. Doe dit mengsel in de kom van een keukenmachine die is uitgerust met een platte klopper. Voeg de crème fraîche toe en meng met de pulseerknop tot het deeg een bal vormt en stop dan onmiddellijk. Dit kan eventueel ook met de hand.

Haal het deeg uit de kom en sla het 10-12 keer op een met bloem bestoven werkvlak (dit zorgt er voor dat het deeg niet te veel rijst bij het blindbakken). Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het gekoelde deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 3-4 mm dikte. Bekleed de taartvorm (Ø 25cm) met het deeg. Druk goed aan in de hoeken en snijd het overtollig deeg af.

Bekleed de binnenkant van de gekoelde taartvorm met bakpapier en vul met blindbakvulling. Bak de bodem dan 15 min. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog 2-3 min. tot de korst niet meer nat is.

Snijd voor de vulling de courgettes in de lengte door en snijd dan in halvemaantjes van 6 mm dik. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de courgettestukjes in een aantal porties totdat ze mooi goudbruin verkleuren.

Meng de eieren, room, wat zout en versgemalen peper in een kom. Verdeel de ham over de bodem van het blindgebakken deeg. Voeg de courgette toe en verdeel gelijkmatig. Schenk het ei-roommengsel over de courgette en de ham. Snijd de camembert in 8 taartpuntjes en verdeel ze gelijkmatig over de taart.

Bak 40-45 min. of tot gaar en stevig goudbruin. Laat 15 min. afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten, koelen ca. 75 minuten, oven ca. 70 minuten.

No thoughts on “Courgette-camemberttaart”