Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Een makkelijk recept voor de slowcooker. Zelf had ik de eerste keer de verhoudingen niet helemaal goed aangehouden maar het smaakte nog steeds prima.

Een simpele en snelle salade die door de kaasdressing erg verrassend smaakt.!Hans

Ingrediënten

1 zakje rucola
1 rijpe avocado
1 tomaat
100 g zalmfilet
1 eetlepels kappertjes
3 eetlepels mayonaise
40 g geraspte pittige kaas (bv. gruyere)
2 eetlepels citroensap

 

Als ik een quiche maak dan is deze vaak nog wat vochtig, dit recept ging in één keer goed en smaakte zo goed! Maar ik ben dan ook een grote prosciuttofan!

Voorbereiding 20 minuten en ongeveer 50 minuten bakken

Aantal personen: 4 personen

Risotto maar dan met veel groenten, echt lekker! Hans

Bereidingstijd: ca. 60 minuten. Ca. 4 personen
Ingrediënten

2 uien
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
2 el boter
300 g risittorijst
300 ml droge witte wijn
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
4 tomaten
1 takje salie
3 el olijfolie
75 g parmezaan
125 g mascarpone

Sinds kort hebben wij een slowcooker en dit recept kwam ik online tegen. Het is van Kayotic (website inmiddels offline) en het is verdomd lekker! Wij gaan dit nog wel een keertje maken en dan het recept wat naar onze eigen smaak aanpassen maar zoals hieronder is het al heerlijk!

Een lekkere en stevige soep die zich goed laat combineren met lekker vers brood.!
Hans

Ingrediënten

85 g boter
4 teentjes knoflook
400 g uien
2 liter groentebouillon
2 el verse tijmblaadjes
700 g knolselderij, geschild en in blokjes
15-20 g gedroogde paddenstoelen

Deze quiche heb ik inmiddels al zo vaak gemaakt.. Heerlijk die groene asperges in combinatie met prosciutto uit de oven. Geniet er van!

Een heerlijk recept met pompoen en ook makkelijk te maken. Zelf heb ik wel wat maizena gebruikt om het vocht te binden.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 850 g flespompoen
  • 250 g chorizo (in plakjes)
  • 2 rode uien (in kwarten)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 blikje tomaten-puree (70 g)
  • 1 potje gegrilde rode paprika's (295 g, in stukjes gesneden)
  • 500 g krieltjes (gehalveerd)
  • 350 ml kippenbouillon (heet)
  • 150 ml witte port
  • 1 blik linzen (400 g, uitgelekt)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g, grofgesneden)

Een heerlijke groentetaart met kaas, oftewel met courgette en camembert! Misschien niet de eerste combinatie waar aan je denkt maar het is wel heerlijk! Bij het oorspronkelijk recept maak je ook het deeg, heb je hier niet zo veel zin in dan kan je bijvoorbeeld filotdeeg of bladerdeeg gebruiken.

Ingrediënten

deeg

  • 225 g bloem
  • 115 g koude boter, in blokjes
  • 165 ml crème fraîche

Vulling

  • 2-3 courgettes
  • 60 ml olijfolie
  • 3 eieren
  • 180 ml slagroom
  • 60 g achterham
  • 1 camembert (à 225 g)

De eerste keer dat wij dit recept hebben gemaakt waren we meteen verkocht! Heerlijk die zachte pompoen met de kazige room erbij!

 geroosterde pompoenIngrediënten (2 personen)
1½ kg pompoen
2 tijmblaadjes
3 tenen knoflook
85 g parmezaanse kaas
150 ml melk
300 ml slagroom