Knolselderij soep met zoete aardappel en champignons

Wij ontvangen al een tijdje een groentepakket van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven. Op die manier eet je met een kleinere impact omdat het allemaal lokaal verbouwd wordt. Maar toch ben ik een aantal keren verrast door groenten die ik nog niet kende, zoals een Yacun. In ieder geval zat er deze keer een knolselderij bij. Dafne heeft daarvoor een recept gevonden en deze was lekker genoeg om hier te bewaren.

Knolselderij soep met zoete aardappel en champignons

Algemeen

  • 30 min bereidingstijd
  • 3 à 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g knolselderij
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 g zoete aardappel in blokjes gesneden
  • 200 - 250 g champignons
  • 3 el fijngesneden bieslook
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Snufje kardamom
  • 10 gr gedroogde tomaatjes
  • (Kokos)olie

Bereiding

Doe de olie in een grote pan. Snijd de ui, knoflook, knolselderij, champignons en de zoete aardappelen in kleine stukjes. Bak de ui glazig en doe na een minuut de knoflook en de knolselderij erbij. Bak dit mengsel 10 minuten. Voeg hierna het water met de bouillon, kokosmelk, zoete aardappel en de kruiden toe en roer alles door elkaar.

Kook het ongeveer 15 min en bak ondertussen de champignons in een kleine koekenpan. Mix de soep in de blender samen met de gedroogde tomaatjes en schenk het in kommen. Doe als laatste de champignons erover heen en bestrooi het met wat bieslook.

Je kan dit ongeveer 4 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.

Origineel recept van Rens Kroes