Zoeken

Over deze recepten

Hier vind je recepten van gerechten die ik lekker vind. Maar ik heb een hele geschiedenis opgebouwd en ben in de loop van de jaren wel anders gaan kijken wat ik lekker vind. Dus oudere recepten zijn anders dan nieuwere recepten. ????

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Ingrediënten (4 personen)

1 el olijfolie

3 sjalotjes

1 teentje knoflook

200 groene olijven zonder pit

1 tuinkruiden bouillonblokje

1 el basilicum paste

250 g mascarpone

100 ml sherry

Bereiding

Pel de sjaltojes en knoflook en snijd ze fijn en giet de olijven af (ontpit als het nodig is). Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water. Verhit in een soeppan de sjalotjes en de knoflook. Voeg de olijven en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum paste en de mascarpone door de soep. Pureer de soep met een staafmixer en roer tot slot de sherry er doorheen.

No thoughts on “Olijvensoep”